Четвер, 25.04.24, 23:15 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Вітаємо!

На факультеті іноземної філології святкували День німецької мови

7 жовтня на факультеті іноземної філології святкували День німецької мови. Захід відбувається вже другий рік поспіль і має всі шанси стати доброю традицією на факультеті. Цьогоріч дійство приурочили до двох подій – 70-річчя університету та 25-ї річниці об’єднання Німеччини.

Під час свята

Розпочали захід ведучі – третьокурсниця Яна Бічева та студентка 4-го курсу Марися Ливка, які привітали присутніх, коротко розповівши про основну тему дійства, якою цьогоріч була музика. Таку тематику обрали не випадково, адже саме Німеччина може пишатися великою кількістю всесвітньовідомих композиторів. Далі учасники дійства й усі присутні виконали гімн Німеччини.

Студенти кафедри німецької філології представили найвідоміших німецьких та австрійських композиторів – Бетховена, Моцарта, Штрауса. Розповіді про життя і творчість митців супроводжувалися уривками з їхніх творів та  мультимедійними презентаціями. Студенти 3-го курсу Катерина Ратушняк та Отілла Ференці виконали віденський вальс, який викликав гучний  шквал оплесків в аудиторії.

Під час свята

Учасники дійства виконали й безсмертний твір Генріха Гайне «Лорелея» в кількох інтерпретаціях – у найсучаснішій його версії та в українськомовному перекладі Бориса Грінченка.

Були й жартівливі сценки, де студенти то перевтілювалися у видатних композиторів, аби показати присутнім, як би класики реагували на сучасну музику, то уявно переносилися на пари, де викладач задає питання з різних дисциплін, а студенти, як це нерідко буває, правильних відповідей не знаючи, пропонують власні – жартівливі ☺.

Справжньою родзинкою дійства став показ мод, учасниці якого демонстрували, як змінювалася  мода та музика в Німеччині з 1935 до 2015 року. Ще й селфі встигали робити…☺

Під час свята

На завершення виконали баладу німецького гурту «Scorpions» «Wind of change». До слова,  вибір фінальної пісні був знаковим, адже саме  вона стала неофіційним музичним символом об’єднання Німеччини. Крім того, виконавши цю музичну баладу, студенти довели, що на належному рівні володіють не тільки німецькою, а й англійською мовами.

Підсумувала захід його організатор, доцент кафедри німецької філології Мирослава Ладченко, яка подякувала всім присутнім, особливо тим, хто безпосередньо долучився до дійства. 

Мирослава Ладченко

«Тема сьогоднішнього заходу мені близька, бо я дуже люблю цю музику. Коли запропонувала таку ідею, то студенти охоче долучилися до створення програми. Три тижні напруженої роботи, репетицій дали змогу представити вам сьогодні все те, що ви тут побачили й почули»,поділилася пані Мирослава.

Завідувач кафедри німецької мови Ольга Гвоздяк розповіла, що ідея заходу виношувалася давно, тож приємно, що її вдалося втілити в життя. Пані Ольга сподівається, що в перспективі можна буде проводити Тиждень німецької мови.

Ольга Гвоздяк

«Учасники сьогоднішньої програми проявили себе з найкращого боку. Сьогодні ми мали чудову нагоду побачити, наскільки талановита молодь навчається у нас на факультеті. Тож дякую всім студентам і колективу за те, що підготували такий чудовий захід. Бажаю вам, щоб музика вашого життя була тільки веселою!» підсумувала пані Ольга. Крім того, Ольга Михайлівна від імені кафедри організувала солодкий стіл і подарувала студентам книги з цікавими фактами про Німеччину.

Михайло Рошко

Декан факультету Михайло Рошко висловив подяку кафедрі німецької мови та студентам, які брали участь в організації заходу, а також нагородив грамотами викладачів і студентів, які мають високі досягнення у навчанні. «Ви рухаєтеся в правильному напрямі, бажаю вам залишатися такими ж активними та організовувати багато гарних свят!» закликав декан.

На заході були присутні й учителі, які проходять курси підвищення кваліфікації. Серед них чимало випускників кафедри німецької філології. «Я сьогодні дуже вражена ставленням студентів до навчання та тією колосальною роботою, яку виконують викладачі цієї кафедри. Ми будемо намагатися використовувати все побачене безпосередньо в нашій роботі», – поділилася враженнями випускниця кафедри, викладач німецької мови Ужгородської спеціалізованої школи-інтернату Оксана Вертеш-Гапак.

Ірина Фрідманська

для Медіацентру УжНУ




Вітаємо! | 09.10.15 | Додав Шумицька | 2197 | 5.0/4
Теги: факультет іноземної філології, день німецької мови

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

1
avatar
1 burchozlata \ IP: 195.225.229.66 • 13:06, 12.10.15
Дуже приємно читати таку чудову статтю про мій РГФ... Як би хотілось вернутися знову в ті часи - часи навчання в університеті !
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики