П`ятниця, 29.03.24, 09:35 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Теорія і практика

Як заощаджувати сьогодні, аби завтра було надійним, навчали школярів фахівці УжНУ

Про основи фінансової грамотності розказали школярам фахівці Ужгородського національного університету, громадських організацій та фінансових установ.

Інформаційне заняття-тренінг для школярів Ужгорода на тему «Особиста фінансова безпека та кібербезпека» провели ГО «Омега-захист» та кафедра фінансів і банківської справи економічного факультету УжНУ за підтримки Закарпатського РУ ПАТ КБ «ПриватБанк», підтримавши міжнародну ініціативу фінансової грамотності. Захід відбувся у рамках Всесвітнього тижня грошей (Global Money Week), що відзначався в Україні 9–17 березня. 

Global Money Week – міжнародна подія, спрямована на розширення можливостей молодого покоління для формування впевненого й відповідального фінансового майбутнього. Партнерами у її програмах є банківські асоціації, фінансові установи, мікрофінансові організації, уряди, міжнародні неурядові організації та установи, фонди, стратегічні, консалтингові корпорації та вищі навчальні заклади у більш ніж 100 країнах світу. Стартувавши 2012 року, ініціатива вже охопила понад 18 мільйонів дітей-учасників. Україна приєдналася до Global Money Week уже втретє. 

Темою Всесвітнього тижня грошей цього року є «Заощадження сьогодні для надійного завтра/ Save today. Safe tomorrow». Тренери, залучаючи дітей до обговорення, розв'язання командних та індивідуальних завдань, намагалися пояснити школярам важливість фінансової освіти та фінансової інтеграції.

Тетяна Бутурлакіна

Заступник декана економічного факультету, директор Центру кар’єри УжНУ Тетяна Бутурлакіна зауважила: «Ми бачимо, що в сучасних умовах фінансової кризи та політичної нестабільності молодь активно цікавиться вказаними питаннями. Зазвичай обговорюємо їх лише на побутовому рівні, не надаючи достатньо уваги.

Нині ми за допомогою інтерактивних методик спробували зробити наступні покоління більш обізнаними, аби убезпечити їх від різних ризиків. Наразі співпрацюємо лише зі школярами міста і студентами нашого вишу, але плануємо поширювати цю соціальну ініціативу не лише в Ужгороді, а й в інших містах краю». 

Віра Варцаба

Участь у занятті взяли школярі 12–15 років Ужгородської лінгвістичної гімназії ім.Т. Г. Шевченка та спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови. За словами завідувача кафедри фінансів і банківської справи УжНУ Віри Варцаби, ці учні вже мають певні знання з основ економіки, тому готові до сприйняття нової інформації. «Хоч ми насамперед зацікавлені у випускниках, які є нашими потенційними абітурієнтами, проте радіємо з того, що ці діти будуть більш фінансово обізнаними, незалежно від вишу, до якого вступатимуть, – це матиме позитивні результати для нашої країни». 

Олександра Синишина

Тренер Бізнес-школи ЮніорБанку Наталія Шубелко в інтерактивному форматі розповіла дітям про правила безпечної фінансової поведінки у різних ситуаціях: на вулиці, у громадському транспорті, у школі та вдома. Також на тренінгу розглянули питання, пов'язані із безготівковими грошима, їхніми особливостями та правилами розрахунку, вивчили правила користування банківською платіжною карткою й безпеки розрахунків в інтернеті. 

«Мені дуже сподобався цей захід: дізналася багато цікавого про користування віртуальними грішми й про те, як правильно проводити різні платежі. Я вже мала нагоду скористатися платіжними картками своїх батьків. Дізнавшись сьогодні про існування карток для неповнолітніх, захотіла мати свою», – розповіла учениця 10 класу Олександра Синишина. 

Нестор Яценко

Новина про можливість мати персональну платіжну картку сподобалася й учневі 8 класу Несторові Яценку. Незважаючи на юний вік, хлопець активно долучався до обговорення. Зізнається: вже тепер хотів би мати змогу накопичувати кошти.

Учасники заняття-тренінгу отримали сертифікати учасника Global Money Week-2015 від міжнародної організації Child and Youth Finance International (CYFI) – фундатора руху щодо розширення економічних можливостей для дітей та молоді за допомогою фінансової інтеграції та фінансової освіти, які організатори обіцяють і надалі популяризувати серед молоді, зокрема через серію тренінгів і майстер класів.



Валерія Турок




Теорія і практика | 23.03.15 | Додав Lucky | 1255 | 0.0/0
Теги: Global Money Week, Економічний факультет, тренінг

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Матеріали близьких рубрик

Студент юрфаку взяв участь у літній школі з реформування кримінального судочинства та боротьби з кор...

Викладачі Ужгородського університету взяли участь у літній школі Британської ради

Історики-україністи УжНУ стали учасниками літньої школи в Києві

In The Army Now: студенти Ужгородського університету на місяць стали солдатами

Студентки філфаку побували на морському узбережжі, щоб опанувати тонкощі сталого місцевого розвитку

Досвідом щодо сповільнення старіння з біологами УжНУ ділилася дослідниця Ірландської академії наук

Директор Карибського геномного центру прочитав цикл лекцій біологам УжНУ

До II Міжнародної науково-практичної конференції для бібліотек ВНЗ активно долучилася й книгозбірня ...

Професор УжНУ представив новітні стратегії інноваційного розвитку транскордонного співробітництва в ...

Коли скінчилася сесія: студенти-військовики вправляються на полігоні зі зброєю